28.04.2023 | 
Կրթություն, Հասարակություն
ԱՇԽԱՏԱՆՔԻ ՆՈՐ ՀՆԱՐԱՎՈՐՈՒԹՅՈՒՆ ԵՊՀ ՈՒՍԱՆՈՂՆԵՐԻ ՀԱՄԱՐ
ԱՇԽԱՏԱՆՔԻ ՆՈՐ ՀՆԱՐԱՎՈՐՈՒԹՅՈՒՆ ԵՊՀ ՈՒՍԱՆՈՂՆԵՐԻ ՀԱՄԱՐ
ԵՊՀ-ի և «Քեյ-Փի-Էմ-Ջի Արմենիա» ընկերության միջև համագործակցության շրջանակում համալսարանի եվրոպական ուսումնասիրությունների կենտրոնում անցկացվել է դասընթացների շարք:

Նմանօրինակ ծրագրերին մասնակցելը ուսանողներին հնարավորություն է տալիս ուսումնառությանը զուգահեռ վերապատրաստվելու ֆինանսաիրավական խորհրդատվության ուղղությամբ, ինչպես նաև աշխատանք գտնելու հեղինակավոր կազմակերպություններում:

 

ԵՊՀ շրջանավարտների և կարիերայի կենտրոնի փոխտնօրեն Կարինե Նազարյանի խոսքով՝ ծրագրի արդյունավետության մասին է փաստում այն, որ դասընթացների անցկացումն արդեն ավանդույթ է դարձել:

 

Կազմակերպության ներկայացուցիչ Անի Գևորգյանը, անդրադառնալով ծրագրի շարունակական բնույթին, նշել է. «Շատ ենք կարևորում ԵՊՀ-ի հետ համագործակցությունը, քանի որ հենց համալսարանն է պատրաստում ոլորտի լավագույն մասնագետներ: Մեր այս համագործակցությամբ նպատակ ունենք ոչ միայն ներկայացնելու ուսանողներին մեր գործունեությունն ու փորձը, այլև «կոտրելու» այն կարծրատիպը, թե միջազգային կազմակերպությունում աշխատելու համար անհրաժեշտ է անցնել երկար ճանապարհ»:

 

 

Թեպետ կազմակերպության թիրախային խումբը ավարտական կուրսերի, հատկապես ֆինանսական ոլորտին առնչակից ֆակուլտետների ուսանողներ էին, սակայն ծրագրի մասնակիցների շարքում էին նաև համալսարանի այլ ֆակուլտետների ուսանողներ:

 

Մասնակիցները դասընթաց-քննարկումից հետո հանձնել են գիտելիքի ստուգման թեստ: Նրանք, ովքեր հաղթահարել են այն, համաձայն ձեռք բերված պայմանավորվածության, առաջիկայում կստանան աշխատանքի առաջարկ:

 

Դասընթացի ավարտին բոլոր մասնակիցները ստացել են հավաստագրեր:

Այլ նորություններ
ՍՈՎՈՐՈՂԻ ԱԿԱԴԵՄԻԱԿԱՆ ՇԱՐԺՈՒՆՈՒԹՅՈՒՆ. ՈՒՂԵՑՈՒՅՑ
Ակադեմիական շարժունությունը ուսանելու, հետազոտություններ կատարելու կամ որակավորումը բարձրացնելու նպատակով բուհի ներսում մասնագիտության, ուսուցման ձևի (առկա, հեռակա) փոփոխությունը կամ այլ բուհում կրթությունը շարունակելն է:
ԵՊՀ ՈՒՍԱՆՈՂԻ ՈՒՍՈՒՄՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՇՆՈՐՀԻՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆՈՒՄ ԿԱՐՏԱԴՐՎԻ ԿԱՄԱՄԲԵՐ ՊԱՆԻՐ
ԵՊՀ կենսաբանության ֆակուլտետի ուսանողական խորհրդի նախագահ Ռուզաննա Հարությունյանը, ուսումնասիրելով ամբիոնում մեկուսացրած կաթնաթթվային բակտերիաները, առանձնացրել է նոր շտամներ, որոնց շնորհիվ Հայաստանում հնարավոր կլինի արտադրել կամամբեր պանիր: Ռուզաննայի պատմությունը նպատակներ սահմանելու և ԵՊՀ տված գիտելիքների շնորհիվ դրանց հասնելու մասին է: