12.04.2023 | 
Կրթություն, Գիտություն
ՖՐԱՆԿՈՖՈՆԻԱՅԻ ՕՐԵՐ ԵՊՀ-ՈՒՄ
ՖՐԱՆԿՈՖՈՆԻԱՅԻ ՕՐԵՐ ԵՊՀ-ՈՒՄ
ԵՊՀ եվրոպական լեզուների և հաղորդակցության ֆակուլտետում տեղի է ունեցել «Ֆրանկոֆոնիայի միջազգային օրերի» պաշտոնական բացման արարողությունը, որը կազմակերպել էր ԵՊՀ ֆրանսիական բանասիրության ամբիոնը:

Երևանի պետական համալսարանը՝ որպես ֆրանսերենի և ֆրանսիական գրականության վերաբերյալ համակողմանի գիտելիքներ տրամադրող բուհ, յուրաքանչյուր տարի հայտարարում է Ֆրանկոֆոնիային նվիրված միջոցառումների երկամսյակ, ինչը նպատակ ունի խթանելու ֆրանսերենի, ֆրանսիական մշակույթի, Ֆրանկոֆոնիայի գաղափարների տարածումը, ինչպես նաև ընդլայնելու ֆրանսիախոս ազգերի միջև կապն ու համագործակցությունը:

 

 

 

Ֆրանկոֆոնիայի երկամսյակի միջոցառումների բացման արարողության ընթացքում անդրադարձ կատարվեց հայ-ֆրանսիական հարաբերություններին, ԵՊՀ-ում ֆրանսերենին և ֆրանսիական գրականությանն առնչվող կրթական ծրագրերին, Ֆրանսիայի բուհերի հետ գործակցությանը, որից հետո ներկայացվեց Ռայմոն Քենոյի երկի հիման վրա ստեղծված բեմադրությունը:

 

 

Միջոցառմանը ներկա էին ԵՊՀ եվրոպական լեզուների և հաղորդակցության ֆակուլտետի պրոֆեսորադասախոսական կազմի ներկայացուցիչներ, ուսանողներ, Հայաստանում Ֆրանսիայի դեսպանության աշխատակիցներ, Ֆրանսիայի համալսարանների դասախոսներ և այլք:

 

 

Նշենք, որ Ֆրանկոֆոնիայի երկամսյակի ընթացքում անցկացվելու են գիտական և մշակութային մի շարք միջոցառումներ՝ գրքերի քննարկումներ, շնորհանդեսներ, հանդիպումներ (նաև առցանց ձևաչափով), ԵՊՀ ֆրանսիական բանասիրության ամբիոնի պրոֆեսորադասախոսական կազմի ներկայացուցիչների մասնագիտական վերապատրաստումներ Ֆրանսիայի բուհերի դասախոսների կողմից և այլն:

 

Այլ նորություններ
ՍՈՎՈՐՈՂԻ ԱԿԱԴԵՄԻԱԿԱՆ ՇԱՐԺՈՒՆՈՒԹՅՈՒՆ. ՈՒՂԵՑՈՒՅՑ
Ակադեմիական շարժունությունը ուսանելու, հետազոտություններ կատարելու կամ որակավորումը բարձրացնելու նպատակով բուհի ներսում մասնագիտության, ուսուցման ձևի (առկա, հեռակա) փոփոխությունը կամ այլ բուհում կրթությունը շարունակելն է:
ԵՊՀ ՈՒՍԱՆՈՂԻ ՈՒՍՈՒՄՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՇՆՈՐՀԻՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆՈՒՄ ԿԱՐՏԱԴՐՎԻ ԿԱՄԱՄԲԵՐ ՊԱՆԻՐ
ԵՊՀ կենսաբանության ֆակուլտետի ուսանողական խորհրդի նախագահ Ռուզաննա Հարությունյանը, ուսումնասիրելով ամբիոնում մեկուսացրած կաթնաթթվային բակտերիաները, առանձնացրել է նոր շտամներ, որոնց շնորհիվ Հայաստանում հնարավոր կլինի արտադրել կամամբեր պանիր: Ռուզաննայի պատմությունը նպատակներ սահմանելու և ԵՊՀ տված գիտելիքների շնորհիվ դրանց հասնելու մասին է: